10 december 2023: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Foto reading: jouw foto laten lezen door een medium

Foto reading: jouw foto laten lezen door een medium

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2022

Mediums hanteren verschillende technieken om contact te leggen met overledenen en intuïtief informatie te verzamelen over onze naasten. Een van de manieren waarop ze dit kunnen doen is een foto reading. Wat zo’n foto reading precies is en hoe een medium dit aanpakt, kom je te weten in dit artikel.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Wat is een foto reading?

Een foto reading valt onder een ruimere techniek die psychometrie wordt genoemd. Men spreekt van psychometrie wanneer een medium een bepaald voorwerp, toebehorend aan een persoon, gebruikt om een lezing te doen. Dit hoeft niet per se een lezing over een overledene te zijn – vaak wordt een medium ook gevraagd een inschatting te doen over een potentiële nieuwe partner, het toekomstperspectief voor de kinderen van zijn cliënt en soms wordt het medium zelfs gevraagd te assisteren bij het zoeken naar een vermist persoon.

Wanneer een medium op deze manier te werk gaat, probeert hij of zij voeling te krijgen met de persoon via het voorwerp dat de cliënt aanlevert. Daar dit erg veel energie vraagt, levert niet elk medium deze service. Wie een online medium raadpleegt voor een foto reading, zal de vraag krijgen een zo natuurlijk mogelijke foto op te sturen van de te onderzoeken persoon.

Dat deze foto zo natuurlijk mogelijk moet zijn, is logisch. Het medium wilt een zo authentiek mogelijk beeld krijgen van de persoon, en dat werkt best met foto’s waarop niet geposeerd wordt. Verder is het voor het medium ook belangrijk dat het een foto van de persoon in een natuurlijke of vertrouwde omgeving betreft.

Wanneer het medium een voorwerp van de persoon kan bestuderen, is de gebonden energie groter en is de lezing vaak accurater.


Kirlian fotografie

De energie die een medium gebruikt tijdens dergelijke lezing kan waargenomen worden door middel van Kirlian fotografie. De foto’s die uit deze techniek voortkomen tonen het aura van het gefotografeerde object. Dat deze vorm van fotografie beelden oplevert die aura’s tonen, wordt nog niet door iedereen als de waarheid beschouwd. Toch zijn er redenen om aan te nemen dat men wel degelijk aura’s te zien krijgt op de beelden.

blank

Zo zou een kirlian foto van een gezonde plant een helderder aura weergeven dan een ongezonde plant. Dat men het verschil op de foto waarneemt, zou wel eens kunnen betekenen dat men daadwerkelijk aura’s kan fotograferen. Helaas is er niet veel verder onderzoek gedaan naar dit fenomeen: het feit dat levenloze objecten ook een aura vertonen op de kirlian foto’s, is voor velen het bewijs dat deze techniek niet écht aura’s toont. Dit hoeft echter helemaal geen tegenargument te zijn: medium’s gebruiken juist die aura’s van levenloze objecten in hun readings.


Hoe gaat een foto reading in zijn werk?

blank

Tijdens de lezing zal het medium trachten in verbinding te komen staan met de persoon aan wie de foto toebehoort.

Contact met een overledene

Betreft het een overledene, dan kan het medium contact leggen. De foto is hierbij slechts een hulpmiddel: het versterkt de verbinding en maakt de communicatiekanalen helderder. Het medium kan dan, zoals bij een gewone reading, vragen stellen en beantwoorden en boodschappen doorgeven.

Vermist persoon

Wanneer de foto reading wordt toegepast bij het opsporen van vermiste personen, gaat het medium op een gelijkaardige manier te werk. Hij of zij tracht weer verbinding te leggen met de persoon ik kwestie. Een goed medium voelt vaak op voorhand aan of de persoon nog in leven is of niet, al zal hij of zij daar niet altijd meteen een uitspraak over willen of kunnen doen. Vervolgens krijgt het medium beelden, woorden of andere signalen binnen. Aan de hand hiervan assisteert hij of zij de politie en familie van de vermiste persoon op hun zoektocht. In Amerika zou deze techniek bijvoorbeeld vaak toegepast worden bij zogenoemde cold cases. Dit zijn oude onopgeloste moordzaken of verdwijningen.

Antwoord geven

Een foto reading kan ook antwoord geven op vragen over mensen in onze directe omgeving. Zo worden mediums vaak gevraagd om overspel uit te doeken te doen. Dit kan aan de hand van een foto van de vermoedelijk overspelige partner, maar de medium kan ook een stap verder gaan. Aan de hand van foto’s van de vermoedelijke ‘concurrentie’ kan hij of zij achterhalen met wie de overspelige partner precies vreemdgaat.

Matchen met foto reading

Anderzijds kan het medium ook achterhalen of een potentiële partner de juiste match is. Aan de hand van contact met de cliënt en een foto van de beoogde geliefde, tracht het medium inzicht te krijgen in de mogelijke relatie. Passen de energieën bij elkaar? Dan is er sprake van een goede match en krijg je vast het zegen van je medium. Passen ze niet bij elkaar? Dan kan het medium aanwijzingen geven om de relatie toch succesvol te laten worden, of juist afraden om de relatie verder te exploreren.

Toekomstbepaling

Op een verwante manier gaat het medium ook te werk met toekomstlezingen. Wil je bijvoorbeeld weten of je je kinderen naar een bepaalde school moet sturen of toch voor een andere vorm van onderwijs moet opteren, dan kan je medium je bijstaan in deze keuze. Aan de hand van een foto van het kind en een foto van, bijvoorbeeld, de school die je in gedachten had gaat het medium op zoek naar een match. Meer algemeen kan het medium je ook een karakterlezing geven van het kind.

Soms wordt er ook gewerkt met foto’s van huisdieren, al dan niet overleden, of vastgoed dat de cliënt op het oog heeft. Ook hier zal het medium trachten de verschillende energieën te lezen en te interpreteren om vragen van zijn cliënt te beantwoorden.


Zelf een foto reading doen

blank

Wie enige aanleg heeft voor esoterische praktijken en handelingen kan ook zelf proberen een foto te readen. Misschien heb je zelfs onbewust al eens een foto reading gedaan: raakte je ooit een foto van een overledene aan, of keek je ooit naar zo’n foto, en kreeg je vervolgens een sterk, onverwacht gevoel? Dat is in veel gevallen een spontane vorm van foto reading.

We zullen je hier stap voor stap proberen uitleggen hoe je zo’n reading vormgeeft.

1. Bereid je voor

Zorg dat je op een rustige plek kunt werken, en je een tijd lang niet gestoord zult worden. Zet gsm’s op stil of, beter nog, uit (er is reden om aan te nemen dat gsm-stralingen storingen kunnen brengen in de communicatiekanalen die je gebruikt bij zo’n reading).

Houd de foto bij de hand. Zoals we eerder al vermeldden, is het belangrijk dat de foto die je gebruikt de persoon in een natuurlijke houding weergeeft. Kies voor een foto waarop niet geposeerd wordt – een foto waarop het individu de camera niet in de gaten heeft, is ideaal voor dit doel.

2. Maak je hoofd leeg

Om boodschappen te kunnen ontvangen, moet onze mentale ‘inbox’ ook leeg zijn. Via meditatie breng je jezelf gemakkelijk in een ontspannen staat. Leg je focus een vijftal minuten enkel op je ademhaling, tot je in een gemakkelijke, relaxte staat belandt. Lukt het niet deze staat te bereiken? Stel de lezing dan uit.

De enige echte gedachte die je nog door je hoofd wilt hebben zweven, is de intentie tot contact leggen.

3. Leg contact

Wanneer je je in een staat van pure rust bevindt en je alle gedachten opzij hebt kunnen schuiven, kun je verwachten boodschappen binnen te krijgen. Deze boodschappen kunnen allerlei vormen aannemen: sommigen zien beelden of ruiken geuren, anderen horen woorden, zinnen, geluiden of zelfs muziek.

4. Communiceer

Krijg je een van bovenstaande signalen binnen? Dan heeft de verbinding zich gemanifesteerd. Hoe lang die blijft is sterk afhankelijk van je eigen mentale energie. Een geoefend medium kan deze connectie vaak een hele tijd aanhouden, al vergt dat ook hen ontzettend veel energie. Wees dus niet teleurgesteld of verrast wanneer het contact abrupt verbroken lijkt te worden, of juist langzaam uitdijt.

Probeer het contact in te leiden met een begroeting. Zo weet je zeker dat je contact hebt gelegd met de juiste persoon. Vervolgens kun je de tijd die je hebt gebruiken om je vragen te stellen en beantwoord te krijgen, maar, en dit is zeker relevant voor wie contact legt met overledene, je kunt ook zelf boodschappen doorgeven.

Tips voor wie zelf een foto reading doet

 1. Wie net begint met foto’s readen, onderneemt best niet meer dan twee keer per dag een poging tot contact leggen. Het vergt namelijk heel wat energie dit contact te onderhouden, hoewel we dit in eerste instantie niet altijd opmerken. Word je rusteloos, prikkelbaar of gefrustreerd? Dan las je best een pauze in en probeer je enkele dagen later weer opnieuw.
 2. Verwacht aanvankelijk niet te veel. Vaak leiden hoge verwachtingen tot illusies. Wanneer je gebrand bent op antwoorden, is het logisch dat je niet wilt wachten tot je talent ontwikkeld is. Het probleem met deze houding is echter dat je je vragen dan zélf gaat beantwoorden tijdens een reading, zonder dit echt op te merken. Laat je verwachtingen dus varen, en wees blij met wat je met je reading bereikt, hoe klein het resultaat aanvankelijk ook is.

consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Eline & Freek
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
medium die
Tim & Tessa
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Kenji
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading