5 juli 2022: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Hoe kun je geesten oproepen?

Hoe kun je geesten oproepen?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Communiceren met wezens uit een andere dimensie houdt ons al eeuwenlang bezig. De reden hiervoor zijn voor iedereen verschillend. De één wil communiceren met een overleden dierbare, de andere is bang voor de dood en wil weten wat hierna komt. Wat de reden dus ook is, het houdt ons in ieder geval bezig. Daarom zal ik hieronder bespreken wat de mogelijkheden zijn om geesten op te roepen. Voordat je doorleest wil ik wel meegeven: dit is niet zonder gevaar!


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Wat zijn geesten?

De termen geest en spook worden veel door elkaar gebruikt. Wanneer we het hebben over ‘geest’ verwijst dit meestal naar de ziel van iets of de essentie daarvan. Wanneer je niet in een ziel gelooft kan de essentie of de geest worden beschreven als de gedachten, emoties en wil van een levend wezen. Geest is een feitelijk begrip, wat ook zo wordt gebruikt in bijvoorbeeld de chemie. Als je zout verhit komt er zoutzuur vrij. Zoutzuur is dan de geest van zout. Het zou dan dus zo zijn dat een geest leeft in een levend wezen en een spook de geest van dit levende wezen is, nadat het is overleden.

Zo worden deze begrippen tegenwoordig echter al lang niet meer gebruikt en spreken we van geesten of spoken op dezelfde manier. Geesten met kwade bedoelingen noemen we veelal demonen. Er wordt gezegd dat geesten voorkomen op plekken waar zij geen afsluiting hebben kunnen vinden en de aarde dus nog niet kan worden achtergelaten. De ziel heeft geen afsluiting doordat hij of zij bijvoorbeeld geen natuurlijke dood is gestorven maar is vermoord.


Verschillende vormen van geesten

Interactieve persoonlijkheden
Dit is simpelweg gezegd de “gewone’’ geest. Het zijn vaak overleden dierbaren of historische figuren. Ze zijn in bijna alle gevallen vriendelijk en kunnen zich op verschillende manieren aan je kenbaar maken, door bijvoorbeeld geluiden te maken, tegen je te praten of aan te raken.

Ectoplasma
Een geestverschijning in de vorm van een mist die een stuk boven de grond zweeft en een menselijke gedaante kan aannemen.

De klopgeest
De klopgeest heeft de mogelijkheid om fysiek aanwezig te zijn, door dingen om te gooien, lawaai te maken, lichten aan en uit te doen etc.

Orbs
Orbs zijn een soort lichtbollen die je soms op onverklaarbare wijze op foto’s vind. Er wordt hier nog veel over gediscussieerd of het niet te maken heeft met bijvoorbeeld de lichtinval of dat het daadwerkelijk geesten zijn.


Wat moet je weten voordat je begint met geesten oproepen?

Hou er rekening mee dat of je er nu wel of niet in gelooft, het oproepen van geesten consequenties heeft. Houdt rekening met de volgende dingen:

 • Begin pas met geesten oproepen als je goed weet hoe het werkt
 • Stop direct wanneer er dingen gebeuren die je niet kunt plaatsen of gevaarlijk zijn
 • Stop direct als een geest het heeft over een portaal. Dit is een doorgang naar onze wereld en daar zijn de geesten niet gewenst.
 • Stop direct als je het gevoel hebt dat je communiceert met een kwade geest
 • Bij het gebruik van een Ouija bord: let op de volgende namen: Soso/Zuzu, Asaq en Marax. Dit zijn namen van demonen. Sluit het contact direct af.
 • Maak de geesten nooit belachelijk
 • Stel nooit vragen over je eigen dood
 • Let op: ook geesten kunnen zich voordoen als een ander
 • Roep nooit langer dan een half uur geesten op, dit kan leiden tot ernstige lichamelijke ongemakken.
 • Bedenk voor je begint of je de gevolgen aankunt van wat er kan gebeuren
 • Maak de plek en spullen waar en waarmee jij de geest hebt geprobeerd op te roepen altijd schoon. Door de communicatie af te sluiten en de plek te reinigen voorkom je dat een geest ongewild kan terugkomen.

Verschillende manieren om geesten op te roepen

Er zijn verschillende manieren om zelf geesten op te roepen, waarvan de meest bekende het Ouijabord en de seance zijn. Daarnaast zijn er ook mediums, die kunnen communiceren met geesten met behulp van totemdieren, hulpgeesten of zelfs zonder enkel hulpmiddel. De onderstaande manieren zijn niet gebaseerd op feiten en zijn thuis toepasbaar.

Ouija bord of glaasje draaien

Het ouijabord is een bord met daarop het alfabet, de cijfer 0-9 en de woorden ‘ja’, ‘nee’ en ‘tot ziens’. Glaasje draaien is hier een variant van, maar dan zonder bord. In plaats daarvan zijn de letters en cijfers zelf gemaakt. Bij glaasje draaien wordt er gebruik gemaakt van een glas, bij een ouijabord is er een driehoek. In beide gevallen leggen alle personen die aanwezig zijn een vinger op het glas of de driehoek en beginnen met de eerste vraag: ‘’Is er een geest aanwezig?’’ Vanaf daar kun je doorvragen naar een eventueel teken. Als je het gevoel hebt dat er een geest aanwezig is en deze eventueel al met je communiceert, kun je vragen gaan stellen.

Er wordt gezegd dat geesten die communiceren met het ouijabord ook datzelfde bord kunnen gebruiken als portaal naar onze wereld. Daarom is van belang om altijd het bord af te sluiten door het zelf naar tot ziens te bewegen. Doe dit wanneer je het gevoel hebt dat je met een kwade geest aan het praten bent. Volgens de mythes rondom het ouija bord is het gevaarlijk als er wordt afgeteld door de geest, dit is namelijk een teken dat iets probeert door te breken naar onze wereld. Zoals al eerder benoemd: stop als je de namen Soso/Zuzu, Asaq en Marax ziet. Dit zijn demonen, stop direct alle communicatie.

Seance

Een seance houden kan heel simpel en hiervoor hoeven geen hulpmiddelen gebruikt te worden. Het is van belang dat de mensen met wie je een seance houdt, allen geloven dat het mogelijk is om te communiceren met geesten. Kies voor een stille ruimte waar de kans op onderbrekingen minimaal is. De traditionele opstelling van een seance is in een cirkel, maar dit is niet perse nodig. Zet meerdere kaarsen klaar, dit helpt met het creëren van een spirituele sfeer. Het contact met de geesten lijkt gemakkelijker te zijn tussen 23.30 en 00.30 uur. Zorg dat iedereen zich volledig focust op de seance, zet apparaten uit en wees stil. Ga met zijn allen zitten en steek de kaarsen aan, demp of doof elektrisch licht.

Het aanroepen van de geesten gaat niet op een vast bepaalde manier. Degene die de geesten aanroept bedankt iedereen voor hun komst, geeft aan dat ze gaan beginnen met de seance. Vraag iedereen de ogen te sluiten, zeg eventueel een gebed op (sommige mensen bidden dat er alleen geesten met goede bedoelingen komen) en vraag de geest zich bij jullie te voegen. Als je een specifiek persoon wilt oproepen, is daar nu het moment voor. Je kan de geest vragen om een teken te geven als hij of zij aanwezig is. Vragen met een ja of nee antwoordt zijn makkelijker te beantwoorden dan open vragen. Zorg dat niemand de cirkel doorbreekt tijdens het communiceren en zorg ervoor dat iedereen stil blijft. Als je denkt dat het tijd is om te stoppen, bedank je de geesten voor hun komst. Indien je dit wilt kan je ook opnieuw een gebed opzeggen. Bedank de aanwezigen voor hun komst. Iedereen in de groep moet nu drie keer zeggen: ‘’Nu is het voorbij, ga heen in vrede’’. Om de geest de kans te geven weer terug te keren naar waar hij/zij vandaan komt. Blaas als laatste de kaarsen uit om de sessie officieel te beëindigen.

Pendelen

Een pendel is een stalen gewichtje van ongeveer 3 centimeter lang en zit vast aan een ketting. Wacht altijd met beginnen met pendelen tot je je rustig en ontspannen genoeg voelt. De pendel hou je losjes in je schrijfhand. Om te beginnen vraag je aan de pendel wat het signaal is voor ja. Dit kan hardop gezegd worden, maar mag ook in gedachten. Hang na het antwoord de pendel weer stil en doe hetzelfde voor het antwoord nee en het antwoord ‘’geen antwoord’’.  Op deze manier kun je allerlei ja en nee vragen aan de pendel stellen. Jij bent hierin het kanaal tussen de boodschap van de geest en de pendel. Het is dus echt belangrijk dat jij je rustig en ontspannen voelt. Als je je bijvoorbeeld erg boos voelt, zal het niet een geest zijn die communiceert met jou en de pendel, maar jou eigen onderbewustzijn. Voor een geest is dan op dat moment geen ruimte om via jou een boodschap door te geven.

Kaarslicht

Schrijf op 1 papier ja en op 1 papier nee. Teken onder de woorden een pentagram. Steek een kaars aan en schuif de beide papieren zo dicht mogelijk tegen de kaars aan. Strooi zout in de gesmolten was van de kaars en een cirkel van zout om jezelf (om jezelf te beschermen). Vraag of er een geest bij je is. Vanaf hier kan je de geest ja en nee vragen blijven stellen. Kijk naar welke kant de vlam beweegt. Beweegt de vlam naar ja, dan is het antwoord op de vraag dus ook ja.

Charlie Charlie Hype

In 2015 was er de Charlie Charlie Challenge. Je had een vierkant papier, met in de hoeken om en om het woord ja en nee. In het midden legde je 2 potloden in een vierkant, waarbij ze op elkaar balanceren.  Door Charlie vragen te stellen kon Charlie de potloden bewegen naar ja en nee.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Sanne & Suus
 • Pendelen
 • Relatie Coach
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Glenn
 • Astroloog
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Silvie & Mark
 • Astroloog
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Yildou
 • Heldervoelend
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Alix
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Pascalle
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Barend
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading