2 maart 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Maandhoroscoop Mei 2023

Maandhoroscoop Mei 2023

Mei is de maand van vruchtbaarheid en moeder aarde en kan hiermee geassocieerd worden met nieuw begin, groei en vernieuwing. Mei is dan ook een maand die geladen is met energie. Het is een uitstekende maand voor mensen die iets nieuws willen starten zoals een project of juist vernieuwing willen aanbrengen in hun huidige leven.


consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

De maand mei

Mei is de geboortemaand van de Stier en de Tweelingen. Mei wordt ook wel de Mariamaand genoemd, maar de oudste naam die Mei heeft is ‘Bloeimaand’. Er wordt gedacht dat Mei is vernoemd naar Maja, een Griekse Godin (geïdentificeerd met Bona Dea), of naar Bona Dea, de Romeinse Godin van de vruchtbaarheid. De oorspronkelijke naam in het Romeins is Maius. In mei is de Nationale Dodenherdenking en vieren we Bevrijdingsdag. Ook is in mei ‘Beltane’, het Keltische begin van de zomer en IJsheiligen. Elke tweede zondag van de maand mei is het moederdag.


Maandhoroscoop Steenbok mei

Steenbok lijkt in mei een leidend figuur nodig te hebben. Deze figuur zal je steunen en bied je de mogelijkheid om terug te komen naar je innerlijke kind en je innerlijke ik. Als dit is gelukt zul jij op jouw beurt weer een leidende rol hebben voor iemand anders. Mei is een belangrijke maand om bezig te blijven met creatieve activiteiten en entertainment waar mogelijk. Het kan zijn dat je de omgeving wat van je afduwt en hierdoor op zoek gaat naar nieuw geluk. Vermijd grote risico’s, je zult zien dat er al veel om je heen is om gelukkig van te worden.

Liefde en relaties

Je voelt een sterke, intieme band met je partner. Er zullen veranderingen gebeuren die je relatie juist bevorderen. Is je relatie een beetje kalm? Je kunt het zelf nieuw leven inblazen met originaliteit. De single Steenbok zal mogelijkheden krijgen.
Binnen de familie lijken vooral conflicten te ontstaan met broers en/of zussen en oudere gezinsleden. Het is belangrijk om confrontaties zoveel mogelijk te vermijden om de harmonie te bewaren.

Carrière en financiën

Vooral aan het einde van de maand lijkt er hectiek te ontstaan in je carrière. Je lijkt wel een goede relatie te hebben met je collega’s en hierdoor is het makkelijker om doelen en projecten te behalen. Er lijken problemen te ontstaan in de financiën, maar dit beeld kan vertroebeld zijn. Beter neem je nog geen radicale beslissingen of grote risico’s.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Waterman mei

De Waterman ervaart frustraties en verwarring. Als jij jezelf toestaat om jezelf kwetsbaar op te stellen, zul je zien dat je kunt groeien. Andere mensen kunnen het lastig vinden om je te peilen. Toch zul je zien dat het van belang is om de groei door te maken. Je bent verder wel optimistisch. Uitgestelde projecten kunnen weer opgepakt worden. Zelfinzicht is van belang want oude gedrag- en denkpatronen lijken weer naar boven te komen. Voorkom conflicten met anderen door eerst te kijken of je redelijk bent.

Liefde en relaties

De Waterman in een relatie ervaart wederzijds begrip. Naast hartelijkheid en begrip is er ook ruimte voor romantiek. De single Waterman lijkt zelfvertrouwen en charisma uit te stralen.
Binnen de familie lijkt mei een turbulente maand te zijn. Er lijken vooral conflicten te ontstaan met oudere gezinsleden. Neem je verantwoordelijkheid om harmonie te blijven behouden. Zo zullen kinderen het minst onder de situatie lijden.

Carrière en financiën

Binnen je carrière lijk je moeite te hebben met collega’s. Mede hierdoor voel jij je niet gestimuleerd om hard te werken. Ook lijkt het erop dat de financiële vergoeding niet echt optimaal is. Op het gebied van financiën lijkt het vooral na het helft van de maand weer wat aan te trekken. Je lijkt een duidelijk inzicht en overzicht te hebben in je financiën en hier haal je profijt uit.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Vissen mei

Voor de Vissen lijkt thuis centraal te staan deze maand. Als je een veilige en gezonde thuisbasis hebt zal je zelfvertrouwen gaan groeien en hier haal je profijt uit. Je bent intuïtief en creatief deze maand. Er wordt dan ook geadviseerd om interesses binnen de creativiteit na te streven. Soms zie je dingen van jezelf waardoor je over jezelf twijfelt. Juist deze maand is zelfexpressie van belang om jezelf te begrijpen.

Liefde en relaties

Er is harmonie binnen je relatie, maar er lijkt financiële druk en verminderde vitaliteit te ontstaan waardoor je relatie ook wat meer druk zal ervaren. Goede communicatie blijft van belang. Voor de single Vissen lijkt een relatie deze maand niet in het verschiet te liggen. Het is nu even van belang om jezelf te gaan begrijpen.
Binnen de familie lijkt het harmonieus te zijn. Jij doet hier ook je best voor en je krijgt hier respect en waardering voor terug vanuit je familie.

Carrière en financiën

Je lijkt meer werk en verantwoordelijkheden te krijgen terwijl je hier geen vergoeding voor krijgt. Mede hierdoor ontbreekt het je aan werkplezier. Ook lijkt je werkomgeving je geen goed te doen. Op financieel gebied lijkt de Vissen het in mei pittig te krijgen. Dit kan ontstaan door een financieel conflict met vrienden. Doordat je minder energie hebt dan normaal, heb je ook minder behoefte om je hiervoor in te spannen.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Ram mei

Je lijkt veel persoonlijke plannen te hebben, maar je lijkt dit even uit te moeten stellen wegens familieverantwoordelijkheden. Een oude herinnering uit het verleden kun je eindelijk loslaten. Wees voorbereid op een financiële tegensalg. Gelukkig heb je zelf de talenten om problemen op te lossen. Kijk ook naar je eigen fouten! In mei lijk je ook meer oog te hebben voor harmonie, liefde en schoonheid. Aan het eind van de maand krijg je wellicht meer behoefte aan vernieuwing en beweging.

Liefde en relaties

Je partner lijkt je te willen plezieren en behagen. Mede hierdoor lijkt de relatie voor de Ram gepassioneerd zijn. Je hebt een plezierige relatie en je zult genieten van de tijd die jullie samen doorbrengen. De single Ram lijkt de liefde vooral in de naaste omgeving te vinden, wellicht in een vriendschap? Binnen de familie is rust en harmonie.

Carrière en financiën

Op het gebied van carrière lijk je in staat te zijn om doelen te behalen. Je krijgt hiervoor ook steun van je collega’s en je inzet lijkt te worden erkent.
Op financieel gebied lijk je vooral vooruit te gaan in al bestaande financiële projecten. Je doet ook inspanning om je financiën te verbeteren.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Stier mei

Voor de Stier lijkt deze maand een actieve maand te worden. Er lijken omstandigheden en personen op je pad te komen die je openstellen voor nieuwe ervaringen. Ook lijkt het erop dat je relaties een nieuwe betekenis gaan krijgen. Bewustwording is hierbij voor jou het sleutelwoord. Het lijkt ook de maand om veranderingen aan te brengen. Wees hier wel voorzichtig in. Gelukkig krijg je steun van je naasten.

Liefde en relaties

De relatie van de Stier lijkt passievol in het eerste deel van de maand en daarna vooral romantisch. Hierdoor voelt je relatie harmonieus. Laat zorgen niet je relatie beïnvloeden! De single Stier lijkt vooral na de eerste helft van de maand kansen te krijgen. Wees vooral jezelf.
Binnen de familie lijken financiële zorgen de overhand te krijgen, waardoor conflicten ontstaan. Het stabiel houden van de familierelaties lijkt veel tijd en energie te vragen.

Carrière en financiën

De Stier lijkt op positieve voet te staan met zijn collega’s. Je krijgt ondersteuning vanuit je collega’s en hierdoor zul je in staat zijn om professionele doelen te behalen. Op het gebied van financiën lijken er vooral veel tegenstrijdigheden te zijn. Neem daarom geen overhaaste beslissingen en laat financiële zorgen niet je relatie beïnvloeden.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Tweelingen mei

De Tweelingen kan in mei een te veel aan energie ervaren. Er kunnen relatieproblemen ontstaan doordat je de energie niet om kunt zetten in duidelijke communicatie. Probeer om de energie juist te gebruiken voor persoonlijke doelen. Mei lijkt ook een goede maand te zijn om nieuwe persoonlijke doelen op te stellen. Als jij je energie op een juiste manier weet in te zetten, ontstaan er nieuwe ervaringen waar je veel van kunt leren.

Liefde en relaties

Jij en je partner lijken op dir moment niet op één lijn te staan. Door de energie die jij ervaart kun je de neiging krijgen om jouw inzicht door te willen zetten. Probeer juist om samen weer op één lijn te komen door je diplomatiek op te stellen en door goed te blijven communiceren. Desondanks lijkt de relatie wel sensueel te zijn. De single Tweelingen straalt charisma uit en lijkt hierdoor kansen te krijgen.
Binnen de familie lijkt sprake te zijn van disharmonie, vooral omdat buitenstaanders zich willen bemoeien met jullie relaties.

Carrière en financiën

Binnen je carrière lijk je grote stappen te gaan maken en groei je enorm. Hierdoor kan mei een positieve maand voor jou worden op dit gebied. Financieel lijkt het vrij stabiel te blijven, maar financiën lijken niet je volle aandacht te hebben.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Kreeft mei

Mei lijkt voor de Kreeft een lastige maand te zijn, die wel positief kan uitpakken! Kijk vooral naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd en wat je hiervan hebt geleerd. Alles wat je hebt geleerd en meegemaakt heeft jou gemaakt tot wie je bent. Als jij in staat bent om te ontdekken waar je beperkingen liggen, komen er juist positieve veranderingen aan. Aan het einde van de maand krijg je meer energie en kunnen zelfs problemen uit het verleden plotseling worden opgelost.

Liefde en relaties

Je partner zou deze maand wat last kunnen hebben van stemmingswisselingen. Gelukkig lijken de sterren positief te zijn en lijkt de relatie positief en sensueel te blijven. De single Kreeft lijkt zich vooral bezig te houden met het spirituele en lijkt dan ook juist hierin een partner te kunnen vinden. De single Kreeft wisselt tussen romantische en passievol deze maand.
De familierelaties lijken harmonieus en hartelijk te blijven. Je lijkt zelfs ondersteuning te krijgen van oudere gezinsleden.

Carrière en financiën

Ook binnen de carrière krijg je ondersteuning van oudere collega’s en hierdoor zul je in staat zijn om doelen te behalen en projecten af te ronden. Je lijkt beloond te worden voor je inzet. Je financiën lijken op orde te blijven, mede dankzij sociale contacten.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Leeuw mei

Voor de Leeuw lijkt de carrière deze maand centraal te staan. Het lijkt erop dat er frustraties ontstaan rondom je carrière, maar dat je hier je voordeel uit zult halen. Je maakt keuzes ten opzichte van je carrière die je vooruit lijken te helpen. Daarnaast zullen er waarschijnlijk onverwachte vriendschappen ontstaan of zullen er mensen op een andere manier je leven binnenkomen van wie je dat niet had verwacht. Deze mensen zullen toch heel belangrijk voor je zijn, want je kunt veel van ze leren.

Liefde en relaties

In het begin van de maand lijkt de relatie van de Leeuw een beetje voort te kabbelen. Maar dat verandert, want in de tweede helft van de maand lijkt er passie en romantiek te komen. De single Leeuw lijkt de liefde te kunnen vinden in vriendenkringen. Het is voor de single Leeuw vooral belangrijk om geduldig te blijven.
Binnen de familie lijkt er sprake te zijn van oneerlijkheid en gemene spelletjes. Conflicten moeten op een diplomatieke manier worden aangepakt om er een einde aan te kunnen maken.

Carrière en financiën

Je lijkt in je carrière ondersteunt te worden door je vrienden en familie. Er zijn frustraties die jij positief ombuigt. Verder lijkt er een harmonieuze sfeer te zijn op de werkvloer. Mede hierdoor kost het je niet veel moeite om doelen te bereiken.
Op het gebied van financiën lijkt het wat te verbeteren. Dit wordt ook ondersteunt door sociale contacten.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Maagd mei

Het lijkt voor de Maagd deze maand te gaan om het verbreden van de horizon. Je lijkt op zoek te zijn naar de waarheid en die kun je vinden door op zoek te gaan naar je perspectief. Je hoeft hiervoor niet de deur uit, je kunt bijvoorbeeld ook op zoek gaan naar een nieuwe studie of in gesprek gaan met andere culturen of geloven. Je zult zien dat het je kennis vergroot.

Liefde en relaties

Deze maand lijkt het voor de Maagd in een relatie belangrijk om compromissen te sluiten. Soms is het beter om ergens niet op te reageren. Probeer wel goed te blijven communiceren. Voor de single Maagd lijkt het deze maand vrij rustig op liefdesgebied.
Binnen de familie lijken er vooral problemen te ontstaan door oudere gezinsleden. Er zijn her en der conflicten en discussies. Onenigheid heeft de overhand. Het kan ook zijn dat de kosten deze maand hoger worden dan normaal en dat hier stress uit voortkomt.

Carrière en financiën

Op het gebied van carrière lijkt het een pittige maand te worden. Je lijkt veel verantwoordelijkheid te hebben of te krijgen en je hebt mede hierdoor een hoge werkdruk. Na de eerste helft van de maand lijkt de situatie te gaan veranderen.
Op financieel gebied lijkt deze maand positief te zijn. Wellicht vergroten de inkomsten wel iets. Komt dit doordat je na de eerste helft van de maand beloond wordt voor je harde werken?

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Weegschaal mei

Het is voor de Weegschaal van belang om op zoek te gaan naar je onderbewustzijn. Wat maakt dat je bepaalde keuzes maakt? Wat voor onbewust motief schuilt hieronder? Doordat jij je hierin gaat verdiepen staat je geest open. Daarnaast is het voor jou nu gemakkelijker om anderen jouw gedachten uit te leggen. Niet alleen via verbale communicatie, maar bijvoorbeeld ook via creativiteit. Let er wel op dat jij je mening en idealen niet aan een ander oplegt. Deze maand draait voor jou om groei en ontwikkeling

Liefde en relaties

Je relatie lijkt harmonieus en romantisch te zijn. Voor de single Weegschaal draait het deze maand vooral om geduld. Zoek niet op onmogelijke plaatsen, vaak ligt de sleutel direct voor je neus.
Binnen de familie lijkt deze maand ook positief te zijn. Het is over het algemeen harmonieus. Daarnaast kan er sprake zijn van verhuizing. Op financieel gebied lijkt het ook positief te blijven binnen de familie.

Carrière en financiën

Binnen je carrière lijk je op één lijn te zitten met oudere collega’s. Hierdoor bouw je een goede relatie op en dit vergemakkelijkt het behalen van doelen. Daarnaast word je ondersteund door je sociale contacten.
Op financieel gebied lijkt vooral de eerste helft van de maand positief te zijn. Na de eerste helft zul je harder moeten werken om je financiën stabiel te houden.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Schorpioen mei

Bij de Schorpioen lijken moeilijkheden te ontstaan binnen een belangrijke relatie. Je vindt het lastig om hiermee om te gaan, maar tegelijkertijd geeft het je mogelijkheden om te leren. Je zult meer bewust zijn van jezelf en anderen. Het lijkt erop dat je deze bewustwording het best kunt stoppen in het maken van doelen en plannen. Denk niet alleen groots, maar maak ook kleine, behapbare doelen. Daarnaast gebruik je deze bewustwording om je relaties te verbeteren en problemen te bespreken, ondanks dat dit confronterend kan zijn.

Liefde en relaties

De relatie van de Schorpioen lijkt passievol en harmonieus. Het kan zijn dat de Schorpioen zich aangetrokken voelt tot iemand op de werkvloer. Dit gevoel kan ook ontstaan door problemen binnen de familiesfeer. De single Schorpioen is charmant en heeft hierdoor kans om partners aan te trekken. Ook de single Schorpioen kan liefde vinden op de werkvloer.
Binnen de familie lijken er problemen te ontstaan, vooral met oudere gezinsleden of met je partner.

Carrière en financiën

Buiten de mogelijke gevoelens voor een collega om, lijken de relaties met je collega’s niet erg gunstig, vooral omdat ze niet erg sterk zijn. Daarnaast lijkt de beloning voor je werkzaamheden niet evenredig te zijn met je inspanningen.
Op financieel gebied lijkt vooral de eerste helft van de maand positief zijn. Daarna zul je meer moeite moeten doen om de financiële stroom door te laten stromen.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading

Maandhoroscoop Boogschutter mei

De Boogschutter lijkt deze maand vooral efficiënt en praktisch door te komen. Hierdoor ben je ervan bewust dat onnodige strijd geen zin heeft. Je vermijdt ze of sluit compromissen. Daarnaast ben je in staat om anderen gemakkelijk te overtuigen. Deze kwaliteiten zul je zowel in je privé als op het werk kunnen inzetten. Het lijkt er ook op dat je de komende maanden profijt zult hebben van de acties die je deze maand doet.

Liefde en relaties

De relatie van de Boogschutter lijkt in eerste instantie passievol en romantisch. Ook is er sprake van goede en duidelijke communicatie. Dit verandert in de tweede helft van de maand. Probeer om conflicten te voorkomen en blijf problemen en irritaties bespreekbaar maken. De single Boogschutter lijkt genoeg kansen te krijgen, vooral doordat ze charisma lijken uit te stralen.
Binnen de familie lijkt ook een positieve sfeer te zijn. Je krijgt ondersteuning van oudere gezinsleden en ook financieel lijkt het binnen de familie stabiel te blijven. Dit heeft vooral een positieve invloed op eventuele kinderen.

Carrière en financiën

De Boogschutter kan deze maand moeite ervaren bij het positief houden van relaties op de werkvloer. Vooral met oudere collega’s lijken problemen te ontstaan.
Op financieel gebied lijkt het positief te zijn, mede omdat je wordt ondersteund door familie en vrienden. Om je financiële status te verbeteren, zul je soms afhankelijk zijn van anderen.

consultBenieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading
consult

Weten wat je horoscoop betekent voor de toekomst? Ontvang een gratis reading!

Wist je dat jouw sterrenbeeld veel zegt over je toekomst? Ontvang een gratis reading over je toekomst op gebied van liefde, werk & geld!

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Horoscoop
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Matteo
 • Relatie Coach
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Abigail
 • Engelenreader
 • Medium
 • Paragnost
Start gratis chat
medium die
Holger
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Pendelen
Start gratis chat
medium die
Luana
 • Pendelen
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading!