5 juli 2022: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Wat is een aura? Paranormale energie rondom een lichaam

Wat is een aura? Paranormale energie rondom een lichaam

Laatst bijgewerkt: 20 juni 2022

Zolang je niet op je eigen lichaam let, zullen veel functies je niet meer opvallen omdat het functioneren gewoon doorgaat, ook als we er niet op letten. Heb jij wel eens door dat je hartslag altijd aanwezig is? Pas als er iets veranderd in je hartslag (als je schrikt of tijdens het sporten bijvoorbeeld) wordt je jezelf bewust van je hartslag. Zo zijn we ons ook niet bewust van onze aura’s. Ervaar je wel eens dat mensen ‘’in jouw ruimte staan’’? Dit is je aura wat dit bij jou aangeeft.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Wat is een aura?

Alles wat leeft, heeft energie. Wij dus ook en onze emoties en onze gedachten hebben ook energie.  Het energieveld wat zich om ons heen heeft gevormd, noemen we een aura en is eivormig. Niet alleen ons menselijk lichaam heeft een aura.

Ook dieren, bomen en bijvoorbeeld planten hebben een aura. De aura’s van mensen zijn dynamischer dan die van dieren of planten. Het energieveld of krachtveld wordt gevormd door ons innerlijk en onze emoties en gedachten. Je aura weerspiegelt hiermee dus je gemoedstoestand.

De kleur van je aura verteld je iets over je gevoelens, de blokkades en je lichamelijke condities. In sommige gevallen kan het zelfs iets vertellen over onze vorige levens. Ons Aura stelt onze levensenergie en levenskracht voor, die aangevoerd wordt door de chakra’s.

Je eigen aura kan ook beïnvloed worden door het aura van een ander. Als je dichtbij elkaar bent kunnen je aura’s samensmelten. Je energie beïnvloed de energie van de ander en, als je hier gevoelig voor bent, kan je ook de emoties of gevoelens van de ander oppikken en ervaren.


Gezond aura

blank

Hoe hoger de trilling, hoe sterker en krachtiger het aura. In je chakra kan een blokkade zitten die van invloed is op de kleur van je aura. Zo kan een ‘brok in je keel’ een blokkade zijn in je keelchakra en dit voert zich dan weer door in je aura.

Vrijwel alle klachten beginnen in de aura en uiten zich pas later in lichamelijke klachten. Een aura is constant in beweging en ook de kleuren van een aura veranderen continu. Hoe sterker de conditie van je lichaam en geest, hoe sterker je aura. Een sterk en gezond aura is krachtiger en trilt ook sterker.


Geschiedenis

Vanuit de oudheid en verschillende geloven wordt de lichtlaag om ons heen al beschreven. Zij beschrijven dat we naast ons gewone lichaam een onzichtbaar energetisch lichaam hebben, wat alleen zichtbaar is voor het spirituele oog. Er wordt zelfs gezegd dat de boeddhistische vlag bestaat uit de kleuren van het aura van Boeddha op het moment dat hij verlicht werd. Ook de heilige hoofdfiguren uit het christendom (denk bijvoorbeeld aan Maria of Jezus) worden afgebeeld met een aureool van gouden licht om het hoofd of de kring van licht boven het hoofd (halo).


Opdeling van het aura

blank

Je aura wordt opgedeeld in verschillende lagen. Je chakra’s verbinden de aura lagen met het fysieke lichaam. Elke auralaag heeft een eigen functie en elke chakra voorziet een deel van het lichaam van levensenergie. Er wordt wisselend gesproken over de lagen van de aura’s, soms wordt er gesproken over 21 en soms wordt er gesproken over 4 of 7.

Over het algemeen wordt er uitgegaan van 7. Daarom zal ik mij in dit artikel richten tot de 7 verschillende lagen van het Aura. Er wordt in deze uitleg af en toe gesproken van kleuren. Deze kleuren gaan uit van een perfect aura en zijn dus alleen in een perfecte basis die kleur. Hieronder de 7 lagen van het aura:

Het etherische lichaam

Het etherische lichaam voorziet het fysieke lichaam van levenskracht. Dit is het gedeelte van het aura wat de contouren van het lichaam volgt. Het etherische lichaam zorgt ook voor ons fysieke uiterlijk en heeft dezelfde eigenschappen als ons fysieke lichaam. Deze laag is het sterkst verbonden met het lichaam en het best zichtbaar, vaak is hij lichtblauw of wit van kleur. Deze laag van het aura is verbonden met het basischakra.

Emotionele lichaam

In deze laag ontstaan je gevoelens, emoties, voorkeuren, verlangens etc. Deze kleurlaag verschilt vaak omdat het afhankelijk is van het emotionele welzijn. Deze laag is verbonden met het heiligbeenchakra.

Mentale lichaam

In het mentale lichaam ontstaan je gedachten. Het is verbonden met je verstand en je denkprocessen. Zoals al eerder benoemd, kun je soms elkaars aura’s overnemen. Soms zeg of denk je precies hetzelfde als de persoon naast je. Dit kan komen doordat je letterlijk in elkaars aura bevind en daardoor het aura van de ander overneemt. Deze laag is citroengeel en deze laag behoort tot het zonnevlechtchakra.

Astrale lichaam

Hier bevindt zich de ziel. Dit is de laag tussen de fysieke en spirituele wereld. Deze auralaag heeft pasteltinten. Via deze laag kunnen we verbinding maken met onze naasten en zijn we zelfs op verre afstanden met elkaar verbonden. Deze laag behoort tot het hartchakra.

Etherisch causale lichaam

Deze laag heeft geen kleur. Het is de spirituele component van het etherisch lichaam. Deze laag behoort tot het keelchakra.

Universele liefdeslichaam

Deze laag is zilverkleurig. Met deze laag kan je contact maken met het universum of de kosmos. Hij wordt opgeladen door te rusten, in de vorm van meditatie, natuur, muziek etc. Ze zeggen dat je geest verruimd is tot dit niveau van de aura als je in staat bent om verbondenheid te ervaren  en je één te voelen met het hele universum, als je liefde en licht kunt zien in alles wat bestaat. Deze laag behoort tot het derde oog chakra of voorhoofdschakra.

Ketherisch causale lichaam

Dit is ons spirituele mentale lichaam. Deze laag beschermt het aura tegen de invloeden van buitenaf. Met deze laag kun je contact leggen met iets dat groter is dan jijzelf. Dit lichaam bevat het netwerkstructuur van het fysieke lichaam en van alle chakra’s. Het is de meest veerkrachtige en meest sterke laag van het aura. In dit deel van het aura bevinden zich ook de banden met je vorige levens, wat zich kan uiten in gekleurde lichtstromen. Deze laag behoort tot je kruinchakra.


De verschillende kleuren en hun basisbetekenis

blank

De kleuren kunnen verschillen van licht tot donker, van diep tot transparant en van fel tot pastelkleurig. Dit is ook een weerspiegeling van wat er in je lichaam gebeurd, bijvoorbeeld bij extreme woede. Er zijn een aantal kleuren die in het ‘’basis’’ Aura zitten en die vaak worden benoemd of gezien. Als je aura volledig in balans is, zal het de kleuren laten zien die hierboven zijn benoemd bij elke laag van het aura. De basiskleuren zijn:

Blauw
Als je aura blauw is, ben jij goed in communiceren, slim, georganiseerd en intuïtief. Je bent vaak de vredestichter.

Paars
Als je aura paars is, ben je gevoelig, mysterieus en filosofisch. Zeer waarschijnlijk hou jij van dieren en de natuur. Je bent trouw aan je naasten maar kiest ze wel zorgvuldig  uit.

Wit
Als jou aura wit is, ben jij in staat tot een hoger bewustzijn en invoelingsvermogen. De kans is groot dat jij veel levenservaring en wijsheid hebt en in staat bent om dit te delen met anderen.

Groen
Mensen met een groen aura zijn creatief, actief, zelfverzekerd en staan met beide benen op de grond. Soms zijn ze echter wel een beetje perfectionistisch.

Geel
Mensen met een geel aura zijn intelligent, analytisch en creatief. Ze zijn echter ook kritisch op zichzelf en op anderen. Je bent zelfverzekerd en voelt je goed in groepen, maar daardoor ben je ook gevoelig voor het gevoel van eenzaamheid.

Roze
Mensen met een roze aura zijn gul, gevoelig, bezorgd en romantisch. Jij bent en blijft trouw aan je naasten.

Rood
Als je een rood aura hebt, ben je energiek, enthousiast en heb je veel temperament. Jij wordt gezien als direct, eerlijk en openhartig.

Zwart
Een zwart aura is veelal negatief. Het staat voor ziektes, vernietiging, dood en hopeloosheid. Zwart is officieel geen kleur, wat dus betekent dat er geen kleur is in het aura en dus geen geestelijk inzicht mogelijk is.

Oranje
Als jouw aura oranje is, ben jij sociaal, gevoelig, zachtaardig en eerlijk. Je kunt echter soms ongeduldig en snel boos zijn. Jij vergeeft anderen snel.

Goud
Een gouden aura staat voor sociaal, trots en onafhankelijk. Je vind het fijn om in de belangstelling te staan en aandacht te krijgen. Gouden aura’s staan ook voor hoger bewustzijn, spiritualiteit, wijsheid, levenservaring en tevredenheid.

Bruin
Lichtbruin: verwarring en gebrek aan zelfvertrouwen.
Donkerbruin: Bedrog en egoïsme.

Indigo
Jij hebt genezende eigenschappen en goedheid. Je kunt ook gesloten, serieus en voorzichtig zijn.

Violet
Mensen met een violet aura zijn vaak gereserveerd, hebben een hoge spirituele ontwikkeling en zijn in staat om toe te treden tot een hogere zelf. Ze zijn mystiek, vaak is er sprake van paranormale begaafdheid, creativiteit en inzicht.

Lila
Een lila aura staat voor mystiek, diepzinnigheid, artistiek, fijngevoelig en expressief.

Grijs
Grijze aura’s zijn nietszeggend. Vaak is er sprake van blokkades en onderdrukken van emoties en/of gevoelens.
Loodgrijs: Depressief
Licht vaalgrijs: Diepe angst

Zilver
Mensen met een zilveren aura zijn levendig en veelzijdig.


Aura’s lezen

blank

De meeste mensen lezen onbewust aura’s en zijn hier niet in getraind of geleerd. Dit is een gave die sommige mensen bezitten, zij zien of voelen dit. Meestal gebeurt dit bij mensen die hooggevoelig zijn en komt dit voort vanuit hun intuïtie. Er bestaat wel aura reading, waarbij mensen zich hebben  getraind in het lezen van aura’s.

Verzwakt aura

Sommige mensen hebben een verzwakt aura, waar energie doorlekt. Hiermee wordt bedoeld dat de energie niet goed doorstroomt. Hiervoor zijn verschillende redenen, zoals:

 • Negatieve emoties
 • Negatieve gedachten
 • Verslaving
 • Negatieve stoffen, zoals bij een allergie (bijvoorbeeld lactose) of bij gebruik van medicatie (bijvoorbeeld narcose)
 • Elektromagnetische straling
 • Ziekte of uitputting (bijvoorbeeld burn-out)
 • Negatieve gebeurtenissen of trauma’s (bijvoorbeeld ongeluk)

Daarnaast kan het zijn dat er persoonlijke eigenschappen zijn die het aura verzwakken en beïnvloeden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Hoogsensitief: Je aura is extreem gevoelig en je bent ook gevoelig voor de aura’s van anderen. Je neemt deze emoties snel over.
 • Onzekere mensen: Je maakt je aura klein om anderen buiten te houden
 • Autisme en autisme aanverwante stoornissen: Het aura staat te veel open waardoor er te veel prikkels binnenkomen die niet verwerkt kunnen worden.
 • Depressie: Er zitten blokkades in het aura waardoor de energie niet meer stroomt

Aura reinigen

blank

Doordat je eigen aura het aura van een ander kan oppikken, kan je eigen aura vervuild raken. Daarnaast kan je aura ook vervuild raken door je eigen negatieve gedachtes of emoties. Het is goed om af en toe je aura te reinigen zodat je aura weer de ruimte heeft om positieve energie op te pakken en te gebruiken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, waarvan ik er hieronder drie kort zal beschrijven.

 1. Een vrij simpele manier, die niet altijd helpt om het geheel te reinigen maar wel een deel kan ontladen is door letterlijk je aura te laten schoonblazen. Dit kan natuurlijk niet altijd. Maak eens een wandeling langs het strand als er stevige wind staat. Ontspan je en neem de ruimte om je te visualiseren hoe je negatieve energie en je negatieve gedachten uit je hoofd worden geblazen.
 2. Zorg ervoor dat je jouw eigen lichaam volledig voelt en ervaart. Dit kan bijvoorbeeld door hiervoor mindfullness te gebruiken. Visualiseer je hierna dat je alle negativiteit, negatieve gedachten, stofjes etc. van je lichaam afstrijkt door dit met je handen van je lichaam af te vegen.
 3. Ga rustig zitten en probeer te ontspannen, op een manier die voor jou het meest prettig voelt. Laat als je ontspannen bent vanaf onder je voeten een wervelwind omhoog cirkelen. Visualiseer dit. Deze wervelwind verzamelt alle negativiteit die anderen bij jou hebben binnengelaten of die je zelf hebt binnengelaten. Voel dat je dit uit jou ruimte zet en laat waaien. Zie dat dit uit je kruin wervelt. Het voelt goed om dit lost te laten. Laat ook personen die je naast staan los. Deze kunnen weer worden toegelaten als je aura zich weer heeft opgeladen en hersteld is. Als je alles hebt losgelaten en uit je kruin hebt laten wervelen, stel je je de zon voor. Deze zon laat nieuwe energie in je hoofd stromen op alle plekken die je nu hebt vrij gemaakt.

Vorm van je aura

Als laatste is niet alleen de kleur van je aura belangrijk, maar ook de vorm. Je aura kan verschillende vormen aannemen die elk hun eigen betekenis hebben. Hier een aantal voorbeelden:

 • Prikkelbaar: Het aura heeft naaldachtige uitstekels.
 • Opgesloten: Je toont je emoties en gevoelens niet of trekt je terug in jezelf. Hierbij is het aura verkrampt en klein met een beschermende glasachtige buitenkant.
 • Ontspannen: Het Aura is open en regelmatig.

Wat kan je met je aura?

Inzicht krijgen in iemands aura kan helpen om verbinding met de ander te maken en je af te stemmen op de ander, zodat je de ander kan helpen. Daarnaast zorgt inzicht krijgen in je eigen aura ervoor dat je inzicht krijg in je diepere eigen ik, je onderbewustzijn. Zo kan je een verbinding maken met het universum.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Sanne & Suus
 • Pendelen
 • Relatie Coach
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Glenn
 • Astroloog
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Silvie & Mark
 • Astroloog
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Yildou
 • Heldervoelend
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Alix
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Pascalle
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Barend
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading