2 maart 2024: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Spiritueel coach; kan deze jou helpen?

Spiritueel coach; kan deze jou helpen?

Laatst bijgewerkt: 13 juni 2022

Ben jij op zoek naar meer balans in je leven? Een spiritueel coach kan je helpen bij verschillende klachten, problemen en/of hulpvragen. Als je het zelf niet meer ziet zitten of niet meer weet of als je door de bomen het bos niet meer ziet, kun je terecht bij een spiritueel coach. Een spiritueel coach reikt je handvatten aan zodat jij jezelf verder kunt ontwikkelen. In dit artikel kan je meer lezen over wat een spiritueel coach is, waarvoor je terecht kan bij een spiritueel coach en wat hij/zij voor jou kan betekenen.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Wat is een spiritueel coach?

Een spiritueel coach wordt gezien als verschillende dingen; een coach, een mentor, een begeleider etcetera. Een spiritueel coach werkt op basis van intuïtie en werkt holistisch. Een holistisch therapeut kijkt naar je hele ik. Dit betekent dat hij niet alleen kijkt naar lichamelijke of psychische klachten, maar naar het totaalpakket. Zo kunnen lichamelijke klachten ontstaan vanuit het mentale vlak of andersom. Een spiritueel coach valt onder de natuurgerichte gezondheidszorg. Daarnaast valt het onder de psychotherapeutische en energetische behandelwijzen. Een spiritueel coach houdt zich onder andere bezig met het verwerken van het verleden, zingeving geven aan je leven en kijken naar nieuwe doelen zodat jij jezelf kunt ontwikkelen. Dit doet hij onder andere door dieper te gaan kijken naar je ziel. Want wat wil jouw ziel echt? Wat wil jij echt? Waar kan je invloed op uitoefenen om grip te krijgen op je leven en je leven te leiden zoals jij het wilt, in plaats van zoals het leven je leidt?

Wat doet een spiritueel coach?

Een spiritueel coach begeleid jou op psychisch en energetisch niveau. De spiritueel coach kijkt naar jouw energetisch niveau en onderzoekt waar energie blokkades zitten. De spiritueel coach kijkt met jou mee naar jouw hulpvraag en kijkt welke energetische blokkades dit veroorzaakt. Hierbij is het van belang dat een spiritueel coach je alleen ondersteund. De coach stuurt hierbij aan op zelfverantwoordelijkheid. Jij bent uiteindelijk verantwoordelijk voor je ontwikkeling. Samen met de spiritueel coach onderzoek je hoe jij het zelfhelend vermogen van je lichaam weer kan aanspreken. Een spiritueel coach geeft inzicht in jezelf, waardoor je wellicht zelfs kwaliteiten gaat (h)erkennen die je daarvoor niet in jezelf zag.

Hij probeert je bewust te laten worden van wie jij echt bent en hoe jij invloed hebt op je eigen leven. Hij maakt je bewust van je innerlijke zelf en maakt je bewust van je eigen kwaliteiten en valkuilen. Doordat een spiritueel coach holistisch werkt, gaat hij met jou op zoek naar de oorzaak van je klachten en behandeld hij niet alleen de symptomen. Een spiritueel coach is vaak breed opgeleid en kan door zijn kennis en spirituele ontwikkeling jou helpen om inzicht te krijgen in je levensproces. Door inzicht te krijgen in je levensproces en je innerlijke zelf, kun je leren om onder andere bepaalde (denk-)patronen te doorbreken. Hierdoor zal je kijk op je leven veranderen en krijg je inzicht in je doelen en kan je weer op de juiste manier zingeving geven aan je leven. Spirituele therapie of een spiritueel coach kan dus helpen om jezelf weer in balans te krijgen.


Spiritueel coach versus persoonlijke life coach

Wat is het verschil tussen een spiritueel coach en een life coach? Want een life coach helpt je toch ook om meer grip te krijgen op je leven en te zorgen dat je de doelen kunt bereiken die je wilt bereiken? Ja. Een life coach kan dat inderdaad ook. Maar in tegenstelling tot een life coach gaat een spiritueel coach dieper.

Een spiritueel coach koppelt het spirituele aspect aan je doelen en zingeving. Daardoor komt het dieper en raakt het de essentie van je ziel. Ik ga dit proberen uit te leggen met een voorbeeld. Stel, je hebt relatieproblemen. Moeite om relaties te onderhouden of aan te gaan. Dit kunnen liefdesrelaties zijn, maar ook vriendschappen of familierelaties. Een life coach helpt jou om te leren hoe je op een succesvolle manier een relatie aangaat en onderhoud. Een spiritueel coach helpt je om inzicht te krijgen in een relatie. Want waarom wil je een relatie aangaan? Wat betekent liefde, vriendschap en familie voor jou? Wat maakt dat jij deze relaties zo graag wil aangaan en onderhouden? Wat zit er verborgen in je innerlijke ik, in je ziel, wat maakt dat dit zingeving geeft aan jouw leven?

Een life coach helpt je om meer grip te krijgen op je leven en om doelen te bereiken. Een spiritueel coach helpt je om de zingeving te vinden die erachter verscholen ligt zodat je een rijker leven kan leiden. Een spiritueel coach helpt je om je leven te leven vanuit je hart.


Behandeling

Een spiritueel coach gebruikt verschillende behandelmethodes of een combinatie van diverse behandelmethodes. Hij kijkt samen met jou naar een passende behandelmethode die past bij jouw hulpvraag. Enkele voorkomende behandelmethodes zijn onder andere:

Bachbloesemtherapie

Bachbloesemtherapie wordt ingezet als emotionele ondersteuning van het lichaam en de geest. Het is een essence gemaakt van diverse planten en bloemen. Tot nu toe zijn er 38 soorten bachbloesemessences. Elk essence heeft zijn eigen helende kracht. Een voorbeeld is de roos. De roos kan ondersteuning bieden voor mensen die de strijd hebben opgegeven. Voor mensen die onverschillig zijn, passief gedrag hebben, gebrek aan motivatie, lusteloos en vermoeid omdat ze zich hebben overgegeven aan hun lot.

Aura reading

Een aura reading wordt onder andere ingezet om inzicht te krijgen in jezelf, je krachten en je valkuilen, helderheid krijgen en te begrijpen waarom je bepaalde denk- en gedragspatronen hebt. Een reader leest je aura om deze vragen te kunnen beantwoorden en te zien in welke laag van het aura welke kleuren zitten.
Een uitgebreide uitleg over je aura kun je hier vinden.

Regressietherapie

Tijdens regressietherapie wordt er contact gemaakt met het onderbewustzijn. Tijdens regressietherapie wordt gekeken naar onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden. Door middel van een trance wordt het opnieuw beleefd en daarmee nu wel verwerkt. Regressietherapie kan vooral helpend zijn bij klachten die terugkeren of waar geen medische reden voor gevonden kan worden. Door regressietherapie ontstaat bewustwording van onverwerkte gebeurtenissen, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt hersteld.

Chakra’s herstellen, bijvoorbeeld door middel van Reiki

Een spirituele coach kan je op diverse manieren helpen door je chakra’s te herstellen en terug te vinden binnen jezelf. De basisinformatie over de verschillende chakra’s in het lichaam kun je hier vinden. En een uitgebreid artikel over het zonnevlechtchakra kun je hier vinden.
Wil je meer informatie over Reiki? Lees dan eens dit artikel.


Wat is spiritualiteit?

Het woordenboek omschrijft spiritualiteit als ‘zingeving’. Het gaat hier om de hogere zingeving en de zin die iets geeft in je leven of op je leven. Spiritualiteit is je eigen houding. Het bewust worden van zingeving en het op zoek gaan naar zingeving. Je bewust worden van je innerlijke zelf. Het ontdekken van de bedoeling van jou en jou in dit leven.
Veel mensen vinden spiritualiteit lastig of zweverig. Spiritualiteit is namelijk niet iets waar bewijzen voor zijn gevonden. Er zijn geen wetenschappelijke onderzoeken die spiritualiteit kunnen ondersteunen. Spiritualiteit is persoonlijk en is voor iedereen beschikbaar. Je moet er alleen wel voor open staan.


Waarom ga je naar een spiritueel coach?

Enkele voorbeelden van klachten waarmee je naar de spiritueel coach kunt gaan zijn:

 • Traumaverwerking
 • Doorbreken van (denk-)patronen
 • Omgaan met emoties
 • Inzicht krijgen in jezelf
 • (h)erkennen van grenzen
 • Rouw
 • Depressie
 • Lichamelijke klachten

Wat is een betrouwbare spiritueel coach?

Op zoek naar een betrouwbare spirituele coach? Dan kun je rekening houden met de volgende dingen:

 • Coaching betekent samen doen. Een coach begeleid je door middel van gesprekken. Uiteindelijk komt het dus wel op jezelf neer. Hier motiveert een coach je voor.
 • Volg je intuïtie. Je legt hulpvragen, problemen, een lastig verleden et cetera op tafel bij iemand die je niet kent. Voelt het niet goed? Doe het dan niet. Je moet wel het gevoel hebben dat je de coach kunt vertrouwen.
 • Een goede spiritueel coach is breed opgeleid. Dit kan bijvoorbeeld zijn in coaching, psychotherapie of spirituele ontwikkeling. Je mag en kan te allen tijden vragen naar de opleiding, kennis of ervaring van een coach. Ook voor je begint.

Een goede spiritueel coach ziet jou als gelijkwaardig. Hij functioneert als begeleider en probeert jou te leiden naar ontwikkeling. Een goede spiritueel coach is geïnteresseerd in jou als mens en is in staat je te motiveren zodat je tot ontwikkeling kan komen.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit
blank

Dit artikel is geschreven door Anoek Winkel

Anoek Winkel, 25 lentes jong. Ik werk als begeleider binnen de justitiële zorg en in mijn vrije tijd schrijf ik veel. Ik schrijf verschillende artikelen, columns en blogs en schreef een boek met de titel Alfrún. In alles wat ik schrijf en publiceer staat spiritualiteit op de voorgrond (in geval van het boek natuurlijk in fantasievorm). Ik geloof namelijk dat er meer is in deze wereld dan wat wij met het blote oog kunnen zien.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Dorothy
 • Engelenreader
 • Pendelen
 • Lichtgidsen
Start gratis chat
medium die
Gianna
 • Paragnost
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
medium die
Mia
 • Engelenreader
 • Helderziend
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Jill
 • Engelenreader
 • Medium
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Valentina
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Foto reading
Start gratis chat
medium die
Marlo
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Feike
 • Lichtgidsen
 • Paragnost
 • Relatie Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 2, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading