5 juli 2022: "Durf te kiezen, durf je koers te wijzigen"

Hoe ontmoet je je zielsverwant en tweelingziel?

Hoe ontmoet je je zielsverwant en tweelingziel?

Laatst bijgewerkt: 17 juni 2022

Het idee van de zielsverwant, soulmate of tweelingziel wint de laatste decennia sterk aan populariteit. Logisch ook, want wie wordt nu niet helemaal warm bij het idee dat er ergens iemand rondloopt die je perfect aanvult en aanvoelt?  In dit artikel zullen we het uitgebreid hebben over wat zo’n zielsverwant nu precies is, hoe je elkaar ontmoet en hoe je je zielsverwant herkent.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Wat is een zielsverwant?

De termen zielsverwant, soulmate en tweelingziel worden nogal willekeurig door elkaar gebruikt. De ene bron zal een duidelijk onderscheid maken tussen de drie, de andere plaatst soulmate en zielsverwant op hetzelfde niveau en nog een ander artikel maakt helemaal geen onderscheid. We zullen alsnog een poging doen het onderscheid te maken tussen de zielsverwant of de soulmate enerzijds, en de tweelingziel anderzijds.

Zielsverwant of soulmate

Algemeen gesteld kun je meerdere zielsverwanten hebben. Er wordt soms gesproken over de zielengroep – een groep gelijkgestemden, met een gelijkaardig doel voor ogen, die op een gelijkaardige manier door het leven wensen te gaan. Elk lid van jouw zielengroep is, in deze visie, dus een van je zielsverwanten.

Tweelingziel

Van je tweelingziel is er dan weer maar één. Deze persoon is, zo wordt beweerd, voorbestemd voor jou. Jullie komen op fysiek, mentaal en spiritueel vlak perfect overeen, voelen elkaar moeiteloos aan en vormen samen een geheel.


Hoe herken je je zielsverwant, je soulmate, of je tweelingziel?

blank

Denk je een zielsverwant of je tweelingziel ontmoet te hebben? Dan is het een kwestie van uitkijken naar de karakteristieken van dergelijke relatie. Als jullie relatie overeenkomt met de hieronder beschreven relaties, kun je er wel van uitgaan dat het een zielsverwant of tweelingziel betreft.

Zielsverwant of soulmate herkennen

Wanneer je bij je soulmates of zielsverwanten bent, verlopen conversaties spontaan en vrij. Er zijn geen taboe onderwerpen, en hoewel er ruimte is voor discussie komen alle leden van je zielengroep toch tot ongeveer dezelfde consensus. Je hebt niet het gevoel jezelf anders te moeten voordoen dan jezelf, en je hoeft jezelf geen houding te geven om je op je gemak te kunnen voelen. De gesprekken zijn diepgaand, en blazen je misschien wel van je sokken!

Verder voel je je ook thuis in deze groep mensen. Je voelt je geaccepteerd en aanvaard om wie en wat je bent, en er is geen plek voor of nood aan schaamte. Het samenzijn wordt ook getekend door een liefde die niet te ontkennen valt. Dit is geen romantische of erotische liefde, maar het soort liefde dat je voelt voor familie en dierbare vrienden.

Tot slot hoeft de relatie met je soulmates ook niet oneindig te zijn. Soulmates zijn er vaak om ons een les te leren: wanneer deze les geleerd is, is het goed mogelijk dat jullie elk een eigen weg op gaan.

Tweelingziel herkennen

Een relatie met je tweelingziel is getekend door een begrip dat nog dieper gaat dan het begrip van je zielsverwanten. Jullie voelen elkaar feilloos aan, en weten bijna zonder woorden wat je van elkaar kunt verwachten. Net als bij je soulmates is er een gevoel van eindeloze acceptatie, en voelen jullie je pas echt thuis wanneer jullie samen zijn.

Het grote verschil

Het grote verschil met je soulmates is dat de liefde die je voor je tweelingziel voelt wel van romantische en erotische aard is. Op fysiek vlak passen jullie dan ook perfect bij elkaar: de seks heeft een transcendentaal karakter, en lijkt dan ook meer te omvatten dan jullie twee lichamen en geesten.

Het samenzijn met je tweelingziel kan uitdagend en opwindend zijn, maar ook juist heel sereen en rustgevend. Wat telt is hoe jullie op dezelfde lijn zitten. De connectie met je tweelingziel, tot slot, is dan ook zowat meteen gelegd, of je je daar nu bewust van bent of niet.


Hoe ontmoet je je tweelingziel, soulmate of zielsverwant?

blank

Zowel je zielsverwanten als je tweelingziel zul je waarschijnlijk ontmoeten op plekken die voor beide partijen betekenis dragen. Wat die betekenis nu precies is, en waar je die plekken vindt, is een beetje een mysterie en zal vaak pas achteraf, wanneer de relatie al van start is gegaan, duidelijk worden.

Een goede manier echter om toch actief op zoek te gaan naar je zielsverwanten of tweelingziel is het verblijven op plekken die voor jou iets betekenen. Wie graag leest, maakt meer kans in een bibliotheek, en wie een passie voor paarden heeft vindt zijn zielsgroep misschien wel op de manege. Ontwikkel je eigen interesses en passies, en spendeer daar veel tijd aan: zo vergroot de kans dat je de juiste mensen tegen het lijf loopt.

Anderzijds gebeuren die ontmoetingen vaak onverwacht. Het heeft dus niet veel zin om ongeduldig in de leeshoek van de bibliotheek te gaan zitten wachten op je naderende zielsverwant. Het kan namelijk net zo goed gebeuren dat je tweelingziel je aanspreekt terwijl je rustig aan het lezen bent op een bankje in het station.

Wat kun je verwachten van de relatie met je zielsverwant of tweelingziel?

Zielsverwant of soulmate ontmoeten

blank

De relatie met een zielsverwant kenmerkt zich doorgaans door een hevige aanvang. Je leert elkaar kennen en de connectie is er zowat meteen. Het lijkt of je elkaar al eeuwen kent, en gesprekken verlopen soepel en spontaan.

Na dat heftige begin ga je al snel dingen van elkaar leren. Je zielsverwant heeft vaak lessen getrokken uit het leven die jij nu ook kunt gaan gebruiken – en vice versa. Het kan goed zijn dat de vriendschap met je zielsverwant een leven lang duurt, en het gebeurt net zo vaak dat men een romantische relatie aangaat met een van zijn zielsverwanten. Zo’n relatie is ontzettend puur en kan geweldige veranderingen teweegbrengen in beide partijen. Toch is zo’n relatie niet voorbestemd zoals de relatie met je tweelingziel.

Het is evenwel mogelijk dat ook de vriendschap met je zielsverwant geen leven lang duurt, en dat is ook logisch: de ontmoeting met een zielsverwant brengt vaak zoveel veranderingen teweeg dat uit elkaar gaan op het einde het meest natuurlijke gevolg is.

Tweelingziel ontmoeten

Je tweelingziel is, in se, je voorbestemde levenspartner. De relatie die je met je tweelingziel hebt overstemt alle andere relaties in je leven, reëel of potentieel. Er is niemand die dichter bij je staat of kan staan dan je tweelingziel. Dat met zo’n verbinding hevige emoties gepaard gaan, is dan ook geen verrassing.

Die hevige emoties die vrijkomen kunnen er op hun beurt weer voor zorgen dat de verbinding verborgen blijft, voor een van de of zelfs beide partijen. Iemand kan bijvoorbeeld met bindingsangst zitten. Wanneer zo iemand vervolgens aanvoelt dat iemand wel eens voorbestemd kan zijn voor hen, klappen ze mogelijk dicht. De relatie kan dan pas verdergaan wanneer er aan gewerkt wordt.

Relatie met een tweelingziel?

Het gebeurt ook wel eens dat tweelingzielen elkaar ontmoeten, een relatie aangaan en die weer verbreken. We zouden graag zeggen dat die tweelingzielen altijd weer samenkomen, maar dat is helaas niet altijd het geval. Zelfs de relatie met je tweelingziel vergt inspanningen – en op een bepaalde manier zelfs meer inspanning dan een gewone relatie.

Er is een groot onderscheid tussen het werk dat een gewone relatie vraagt, en het werk dat in een tweelingzielenrelatie kruipt. In een tweelingzielenrelatie merken we vaak dat, wanneer we aan onszelf werken (al dan niet met oog op de ander), de ander mee evolueert. Op deze manier kun je de initiële angsten die het samenzijn belemmeren overwinnen. En wanneer deze overwonnen worden, ontstaat er zo’n diep gevoel van verbondenheid dat je enige vrees is dat daar een eind aan komt – wat niet gebeurt wanneer jullie je beiden inzetten.

Tweelingzielen voelen samen

Dat aan jezelf werken je tweelingziel verandert, lijkt misschien vreemd maar heeft een oorzaak. Als tweelingzielen werk je namelijk spiegelend voor elkaar (wat de hevigheid van de ontmoeting alleen maar aanwakkert – je tweelingziel ontmoeten is een levens veranderende gebeurtenis, ook als je dat niet meteen zo ervaart). Jullie vergroten, op een zekere manier, alles wat je in jezelf draagt uit: pijn en trauma, maar ook talenten, doelen en sterktes. Zo haal je soms dingen van elkaar boven die erg diep verborgen lagen – of dat verbergen nu bewust of onbewust gebeurde.

Het is daarom ook nodig dat je aan jezelf dúrft werken om je tweelingziel te kunnen herkennen. Wie wegloopt voor zichzelf, loopt weg voor zijn of haar tweelingziel.


consult

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Weten wat jouw staat te wachten met betrekking tot je relatie, werk of financiën? Start een gratis reading met een medium en ontdek wat de toekomst voor jouw in petto heeft.

Meld je gratis aan

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Spiritualiteit

Dit artikel is geschreven door Margot Janssens

Als kind werd ik me helemaal betoverd door alles wat zich in magische sfeer bevond. Ik voelde, en voel me nog steeds ontzettend aangetrokken tot het mysterieuze, het feeërieke en het occulte. Gelukkig houd ik daarbij wel de voeten op de grond. Later evolueerde die aantrekking naar een meer spirituele beleving van het leven, iets waar ik tegenwoordig heel wat steun in vind. Mijn voornaamste passie ligt echter in het schrijven.

blank

Benieuwd naar je toekomst? Ontvang een gratis reading!

Meld je gratis aan
medium die
Sanne & Suus
 • Pendelen
 • Relatie Coach
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Glenn
 • Astroloog
 • Specialist in droomverklaringen
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Silvie & Mark
 • Astroloog
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Yildou
 • Heldervoelend
 • Helderziend
 • Tarot
Start gratis chat
medium die
Alix
 • Engelenreader
 • Lichtgidsen
 • Medium
Start gratis chat
medium die
Pascalle
 • Heldervoelend
 • Helderziend
Start gratis chat
medium die
Barend
 • Medium
 • Specialist in droomverklaringen
 • Spiritueel Coach
Start gratis chat
© Medium Kiezen 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement
consult Benieuwd naar je toekomst? Start een gratis reading